Amtmandsstien

This row of eight one-bedroom houses is located at one of the highest points in Næstved, with panoramic views over the city.

Each house is planned over two levels with access along the east side via an inserted split level. On the ground floor are a combined kitchen and dining room with access to a ground-level terrace, a sitting room and a toilet.

Upstairs are the bedroom, bathroom and living room and a small west-facing terrace which is reached by a footbridge over the dining room below. The living room also leads to a terrace on the east, which together with the protruding stair-towers frames the apartment’s entrance door and garage. Timber has been used extensively throughout the scheme.

The facades are clad in pre-fabricated vertical timber panels, and the decks and roof are also timber. Inside, the doors, stair and parquet floors are of ash. Contrasting steel balustrades, guttering, window framing and chimney flues animate the facades.