Villa Fausager

Bygherren, der er bådbygger, ønskede sig oprindeligt 2 huse, og havde forestillet sig 2 paralle stangformede bygninger på grunden. Det ene hus skulle indeholde værksteder til bådbyggeriet og det andet bolig.

Hjørnegrunden har en skråning fra vej til den anden ende af grunden på næsten 3 meter. Det betyder at begge de stangformede bygninger enten skulle have trappe op fra vejen eller være delvis gravet ned. Samtidig ville de to stænger optage en stor procentdel af grunden.

Derfor foreslog CASA at lægge de to stangformede bygninger ovenpå hinanden i en plusformet planløsning. På den måde opstod en delvis nedgravet stang, der indeholder værkstederne samt entré, bryggers og bad. Herfra er der adgang op til boligstangen. Udhænget fra denne gav mulighed for en ”carport” som en helt naturlig del af byggeriet. Fra boligdelen er der udgang til terrasser på begge sider, der på den meget åbne grund, giver plads til mere privat ophold. Fra tagfladen bliver alt regnvand opsamlet i et spejlbassin, hvorfra det bliver filtreret videre til brug for vaskemaskine og toiletter.